Diverse

DIVERSE | Tratamente Home Made pentru sănătatea ta

Daca de cele mai multe ori te grabesti sa ajungi cat mai repede la farmacie pentru a cumpara un medicament, ar trebui sa stii ca e mai bine mergi pana in bucatarie sau in camara si vei gasi acolo tot ce ai nevoie. Foarte multe produse pe care le ai in casa te pot ajuta sa scapi de diferite afectiuni fara a trebui sa mergi neaparat la o drogherie sau la medicul de familie.

Musetelul – Trateaza Inflamatia Ochilor.

Ceaiul de musetel aplicat in comprese cu ajutorul discurilor demachiante pe zona ochilor, face ca inflamatia aparuta la ochi sa dispara. Se inmoaie discurile in ceai din 3 in 3 minute.

Aplicat extern acest ceai poate fi folosit in mai multe moduri: cataplasme, gargare, bai, clisme; si trateaza: arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjuctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.

Se poate folosi si in uz intern ca bun stimulent antispasmatic si stimulent in cistite, in tratamentul enterocolitelor, gastritelor, diareei, infectiilor renale, la anumite boli ale ficatului etc.

Iaurtul – Calmeaza Mancarimile

Iaurtul fara fructe si laptele batut poate fi folosit cu succes impotriva mancarimilor de orice fel. Nu trebuie decat intins peste zona cu probleme si masat foarte usor.

Cuburile de Gheata – Amortesc Simturile

In cazul, in care trebuie sa iei un medicament sau sa bei un sirop cu un gust oribil, poti sa faci un mic truc si sa nu ii mai simti gustul. Daca masezi limba cu un cub de gheata, acesta datorita temperaturii scazute iti va amorti simtul gustului pentru o scurta dar suficienta perioada de timp, in care tu poti ingera medicamentul sau siropul cu gust neplacut.

Cuburile de gheata mai pot avea si alte indicatii: se poate folosi o compresa cu cuburi de gheata in cazul loviturilor pentru a nu se inflama, sau in cazuri extreme, cand temperatura corpului a urcat foarte mult si nu avem alta alternativa, putem folosi gheata pentru a scadea temperatura.

Ceapa – Buna in Cazul Lesinului

Daca brusc te simti ametita, cu o senzatie de lesin, nu trebuie decat sa tai o ceapa in doua si sa inhalezi mirosul puternic. E adevarat ca trebuie sa suporti mirosul cepei si poate vei lacrima un pic, dar iti vei reveni cu siguranta. Acelasi tratament se poate aplica si in cazul senzatiilor de greata si varsaturi.

Patrunjelul si Menta – O Respiratie Placuta

Mestecarea catorva fire bine spalate de patrunjel verde sau catorva frunze de menta cruda improspateaza respiratia. Menta o poti folosi la fel de bine si in ceai.

Ghimbirul – Te Scapa de Raceala

Folosit de obicei in bucataria orientala ca si condiment, te poate ajuta daca gripa sau raceala te doboara la pat. Ceaiul de ghimbir calmeaza tusea, inflamatia gatului si scade febra.

Zmeura – Un Bun Laxativ

Frunzele de zmeura taiate marunt si preparate sub forma de ceai au efecte diuretice. Frunzele trebuie lasate 2-3 minute in apa fierbinte, dupa care se bea ceiul cu miere de albine si lamaie.

Sursa: http://demoiselle.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page