Infractional

INFRACTIONAL | Conducător auto cu permis de conducere necorespunzător, depistat polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa /I.T.P.F. Iaşi au întocmit dosar penal unui bărbat care conducea un ansamblu auto având  permisul de conducere necorespunzător categoriei.

În data de 09 septembrie a.c., s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, A.C., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 27 ani, conducând un ansamblu auto format dintr-un autoturism marca Toyota Avensis şi o remorcă.

La solicitarea lucrătorilor noştri bărbatul a prezentat un permis de conducere valabil pentru categoriile Aşi B. Cu ocazia controlului, lucrătorii noştri au constat faptul că autoturismul marca Toyota Avensis are masa maximă autorizată de 2150 kg., iar remorca are masa maxima autorizată de 2700 kg.  Pentru a putea conduce pe drumurile publice din România un astfel de ansamblu auto, persoana în cauză trebuia să fie posesoarea unui  permis de conducere valabil pentru categoria E.

Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page