Infractional

INFRACTIONAL | Minorul din Botoșani care a ucis doi pensionari cu sânge rece a fost arestat preventiv

Gabriel Motoc a fost dus sambata in fata judecatorilor.  Minorul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Gabriel Motoc, tanarul in varsta de 17 ani care a ingrozit o tara intreaga dupa ce a omorat cu sange rece doi pensionari, pentru a fura din casa, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Minorul a fost retinut vineri, iar sambata a fost dus in fata judecatorilor de la Tribunalul Iasi, cu propunere de arestare preventiva. Acesta este acuzat deocamdata de omor calificat, insa procurorii care se ocupa de caz au anuntat ca urmeaza sa stabileasca daca incadrarea juridica va fi schimbata in talharie urmata de decesul victimei.

Motoc a furat din locuinta celor doi soti trei telefoane mobile, o arma cu bile de cauciuc, actele victimelor si o suma de bani. Daca incadrarea juridica va ramane omor calificat, acesta risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 25 de ani. In cazul in care va fi insa acuzat de talharie urmata de moartea victimei, pedeapsa va fi mai blanda, de pana la 18 ani. Crima pe care a comis-o a avut loc in noaptea de 3 spre 4 septembrie a.c. Motoc fusese angajat la inceputul saptamanii trecute de catre sotii Petrovici pentru a le ara pamantul, iar in noaptea de miercuri spre joi acesta s-a intors la locuinta celor doi, cel mai probabil pentru a fura. Pe holul locuintei a fost surprins de proprietarul casei, Tiberiu Petrovici. Minorul l-a lovit de doua ori cu toporul, in zona capului, iar cand a fost surprins si de Parascheva, sotia victimei, a folosit un alt topor pentru a o ucide si pe aceasta.

Corpurile victimelor au fost gasite pe holul locuintei, in pozitii diferite, ceea ce a indus ideea organelor de ancheta ca mai intai a fost omorat persoana de sex masculin. Obiectele de care autorul s-a folosit au fost identificate, este vorba despre un topor care a fost gasit in curtea victimelor si un alt topor care a fost gasit joi seara, la mare distanta de locuinta celor doi“, a declarat, dupa prinderea suspectului, Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Sursa: bzi.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page