Infractional

INFRACTIONAL | Țigări de contrabandă, identificate de polițiști într-un autoturism parcat

Astăzi, 05.09.2014, în jurul orei 09.20, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au identificat, într-o parcare din zona Pietonal Transilvania, în municipiul Botoşani, un autoturism cu privire la care existau bănuieli că ar fi folosit pentru depozitarea temporară a țigaretelor de contrabandă.

Autoturismul a fost găsit încuiat, stabilindu-se că aparţine unui bărbat de 38 ani, dincomuna Curtești, județul Botoșani, dar că, în fapt era folosit de un alt bărbat, de 34 ani, din municipiul Botoșani.

Acesta din urmă a refuzat să descuie autoturismul şi să permită efectuarea controlului, aşa încât vehiculul a fost preluat și transportat la sediul IPJ Botoşani cu ajutorul unei platforme auto, fiind înştiinţat despre aceasta, proprietarul.

Ulterior, autoturismul a fost deschis de către propietar, în interior fiind găsite 8.720 țigarete (436 pachete) de proveniență Republica Moldova și Ucraina și 30 PET-uri, de 1 litru fiecare, conţinând băuturi alcolice.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, autoturismul folosit la depozitarea acestora a fost indisponibilizat, în vederea confiscării speciale.

În cauză se desfăşoară cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page