Infractional

INFRACTIONAL | Substanţe dopante, confiscate de către polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună lucrătorii vamali au descoperit, ascunse în bagajul personal al unui cetăţean grec, 215 fiole de substanţe dopante cu grad mare de risc.

În data de 04 septembrie a.c., în jurul orelor 20.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru a intra în ţară, Panagiotis M., cetăţean grec, în vârstă de 46 ani, călătorind ca pasager într-un autocar care efectuează curse regulate pe relaţia Chişinău – Atena.

Având la bază valorificarea unei informaţii aflate în lucru, colegii noştri au solicitat lucrătorilor vamaliefectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor pasagerilor şi a mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse în bagajul aparţinând cetăţeanului grec, 215 fiole cu substanţe dopante (110 fiole SUSTAMED, 70 fiole  TESTOSTERONE C, 10 fiole AQUATEST şi 25 fiole HYGETROPIN), toate fiind incluse în lista substanţelor interzise prevazută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii substanţelor interzise în vederea confiscării de către inspectorii vamali şi sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în valoare de 30.000 lei.

substante dopante (2)

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page