Infractional

INFRACTIONAL | Document falsificat descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea au depistat un bărbat cu dublă cetăţenie care conducea un autoturism pentru care a prezentat la control un talon de inspecţie tehnică fals.

În data de 02 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea, pe timpul executării unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, în localitatea de frontieră Oancea, un autoturism marca Volkswagen L80, înmatriculat în Bulgaria, condus de un bărbat cu cetăţenie româna şi R. Moldova.

La controlul specific, la solicitarea lucrătorilor noştri, bărbatul a prezentat  certificatul de înmatriculare şi talonul care atestă inspecţia tehnică periodică.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări specifice în urma cărora au constatat faptul că talonul care atestă inspecţia tehnică periodică nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unui document autentic, acesta fiind fals.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul respectiv ar fi fost fals.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit acestuia lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page