Infractional

INFRACTIONAL | Infracţiuni la regimul rutier, constatate flagrant de către poliţişti

La data de 02.09.2014, în jurul orei 09.05, a fost depistat ă în trafic,  pe raza oraşului Săveni, o femeie de 35 ani, din comuna Ştiubieni, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată din data de 27.08.2014.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 02.09.2014, în jurul orei 23.05, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea Griviţa din municipiul Botoşani, un bărbat de 59 ani, din municipiu, a acroşat un autoturism parcat regulamentar.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,70 mg/l alcool în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page