ImportantLocal

LOCAL | La Botoșani și în alte 4 regiuni a țării e jale pe piaţa muncii. Vezi unde!

În cinci judeţe nu există nicio firmă care să aibă 1.000 de salariaţi: Botoşani, Buzău, Călăraşi, Suceava şi Tulcea. Cei mai mari angajatori din România  sunt în Capitală şi sunt reprezentaţi de armatele de poştaşi şi ceferişti.

Cu trei excepţii – Argeş, Gorj şi Prahova -, în restul judeţelor din România nu există nicio companie, de stat sau privată, care să ofere mai mult de 10.000 de locuri de muncă, potrivit datelor obţinute de Capital de la Registrul Comerţului.

Cei mai mari angajatori, din fiecare judeţ, au creat câteva mii sau câteva sute de locuri de muncă. Judeţele care stau cel mai bine sunt Arad, Argeş, Braşov, Bacău, Galaţi, Sibiu, Prahova şi Timiş unde primii trei angajatori reuşesc să adune, fiecare, mai multe mii de salariaţi.

Capitala este o excepţie notabilă pentru că primii trei angajatori sunt Poşta Română (28.866 salariaţi), CFR (22.457) şi OMV Petrom (19.016).

În ţară mai există doar trei companii care au peste 10.000 de angajaţi: Societatea Complexul Energetic Oltenia din Gorj (18.620), Dacia Automobile din Argeş (14.002) şi Mirania Trans din Prahova (44.233). VEZI harta angajatorilor din ţară AICI.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cei-mai-mari-angajatori-din-romania_1516522.html#ixzz3CEPcdlh6
Follow us: @realitatea on Twitter

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:http://www.realitatea.net/cei-mai-mari-angajatori-din-romania_1516522.html#ixzz3CEPKSPgp
Follow us: @realitatea on Twitter

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page