Local

„Ziua Mondială fără Tutun”, marcată de specialiștii antidrog în școlile din municipiul Botoșani

Specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au desfăşurat, la nivel local, activităţi de informare, educare și conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, adresate atât populației generale, cât și populației școlare.

Astfel, în perioada 29 – 31 mai a.c., au fost realizate activități specifice în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Grigore Antipa” și Școlii Gimnaziale Nr. 11 din municipiul Botoșani, la care au participat aproximativ 150 de elevi din clasele a VII-a și a VIII-a și 7 cadre didactice.

Cu această ocazie, adolescenții au fost provocați să identifice cauzele care conduc la comportamente adictive, motivele pentru care un tânăr nu ar trebui să recurgă la consum de tutun sau alte substanțe psihoactive și consecințele pe care le implică adoptarea unor astfel de comportamente.

La finalul activităților, elevii au înțeles că fumatul prezintă riscuri atât pentru sănătate fizică cât și pentru cea psihică, mai ales când debutul este timpuriu, că are impact asupra relațiilor sociale și că le poate aduce și dificultăți financiare.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că fumatul este responsabil pentru 8 milioane de decese anual și că acesta este principala cauză a cancerului.

În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) lansează campania de marcare a “Zilei Mondiale fără Tutun”,  pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile de sănătate asociate fumatului.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page