Local

Ziua Mondială dedicată copiilor născuți prematur, sărbătorită și la Botoșani – FOTO&VIDEO

Ziua Mondială a Prematuritaţii a fost marcată, vineri, la Secția de Obstetrică și Ginecologie a Spitalului Județean. Cu acest prilej,  de ziua lor,  piticilor mai mici şi mai mari li s-a imparţit prăjituri, jucarii, baloane, zâmbete .

La activitate au participat personalul medical al Secţiei de Neonatologie, mămici cu bebeluşi in braţe, conducerea Spitalului Județean ”Mavromati”

Prin această zi se încearcă să se conștientizeze faptul că există prematuritatea. Ea poate fi combătută, poate fi oprită și  dacă se întâmplă nu este tot timpul cel mai grav lucru din lume. Ceea ce vedeți aici sunt toți copii, foști prematuri, mai mult sau mai puțin mici sau mai mari .(…) Prematuritatea nu este o boală dar se poate întâmpla oricui și orice copil se poate naște înainte de termen, și atunci trebuie să luăm anumite măsuri”, a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie

La Maternitatea Botoșani, peste 9% din numărul de nașteri au fost prematuri. Copilul cu cea mai mică greutate născut anul acesta a avut 390 de grame și a fost o fetiță dintr-o sarcină gemelară, cu o soră de 660 grame.

Potrivit sursei citate, în primele zece luni ale anului 2023, 158 de nou-născuți au fost prematuri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page