EducatieLocal

Zeci de copii ai refugiaţilor ucraineni, înscrişi în şcolile din judeţ, în noul an şcolar

Modifică dimensiunea fontului:

Zeci de elevi ucraineni au fost incluşi în sistemul de învăţământ din Botoşani, începând cu noul an şcolar, care a debutat luni, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Irina Telişcă.

Potrivit sursei citate, înscrierea copiilor din Ucraina a fost făcută la cererea părinţilor, care au statut de refugiaţi la Botoşani.

Din totalul celor 30 de elevi înscrişi, 25 au statut de audienţi, iar cinci sunt înscrişi la activităţi extraşcolare. Şcolile la care aceştia au fost repartizaţi sunt atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.

Potrivit normelor, elevii care au urmat cursurile într-o unitate de învăţământ din altă ţară pot dobândi calitatea de elev în România numai după recunoaşterea sau echivalarea de către inspectoratele şcolare judeţene, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, respectiv de către minister a studiilor urmate în străinătate şi, după caz, după susţinerea examenelor de diferenţă stabilite în cadrul procedurii de echivalare. Ei vor fi înscrişi ca audienţi până la finalizarea procedurii de echivalare, indiferent de momentul în care părinţii, tutorii sau susţinătorii legali ai acestora solicită şcolarizarea.

Activitatea elevilor audienţi va fi înregistrată în cataloage provizorii, toate menţiunile privind evaluările şi frecvenţa urmând a fi trecute în cataloagele claselor după încheierea recunoaşterii şi a echivalării studiilor parcurse în străinătate şi după promovarea eventualelor examene de diferenţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page