Local

Zeci de amenzi și permise reținute, după o acțiune a polițiștilor botoșăneni

La data de 27 februarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 8 Flămânzi au organizat o acțiune cu efective mărite, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Botoșani, Poliției Municipiului Dorohoi, Poliției Orașului Săveni și Poliției Orașului Ștefănești.

Obiectivul principal al acțiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere prin impunerea unui climat de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic.

Totodată, au fost verificate și unitățile economice cu privire la respectarea prevederilor legale incidente.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 120 de persoane și au fost controlate 90 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 34.000 de lei.

Dintre acestea, peste 60 de sancțiuni, în valoare de 29.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind regimul rutier,  3 sancțiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, 2 sancțiuni, în valoare de 1.800 de lei,  au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate au fost reținute 6 permise de conducere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page