ECONOMIC

Veste bună pentru şoferi! S-a ieftinit benzina și motorina

Ieftinirile vin după o serie de 12 scumpiri consecutive din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru. În schimb, preţurile petrolului au crescut miercuri cu 3%, la maximul ultimelor patru luni

 Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica.net în acest an, afișează pe data de 14 martie  2024 un preț al benzinei standard de 7,07  lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,38 lei/litrul.

Așadar, compania petrolieră a scăzut azi prețuile cu patru bani pe litru la motorină și cu un ban pe litru la benzină.

Aceasta este a patra ieftinire consecutivă a carburanților din ultima vreme. Precedenta a avut loc acum două zile, când compania petrolieră a scăzut prețuile cu șase bani pe litru, și la benzină și la motorină. Mai devreme, precedenta a avut loc în data de 7 martie, când compania petrolieră a scăzut marginal prețul benzinei, cu un ban litru, și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Asta după ce, în primul week-end din martie, Petrom a redus prețul benzinei cu doi bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru.

Ieftinirile vin după o serie de 12 scumpiri consecutive din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Carburanții se vor mai scumpi încă o dată, la jumătatea anului, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de circa 40 de bani pe litrul de motorină.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page