NATIONAL

Valeriu Gheorghiţă: „Probabil mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2. Cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor”

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, consideră că vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii, care ar putea genera renunţarea la majoritatea restricţiilor

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că, ținând cont de modul agresiv în care se transmite Omicron, în perioada următoare, peste jumătate din populația lumii va trece prin boală.

“Vom ajunge într-o fază endemică de evoluţie a bolii. Este foarte probabil să se întâmple acest lucru pentru că toate estimările ne arată că, în această perioadă, probabil, că mai mult de jumătate din populaţia lumii va trece prin infecţia cu Sars-COV-2, ori coroborat cu faptul că peste 60% din populaţia la nivel global a primit cel puţin o doză de vaccin, foarte probabil că vom ajunge în faza post pandemică, în perioada de endemie în care va conta foarte mult comportamentul individual”, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiţă, potrivit romaniatv.net

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare crede că în acel moment se va renunţa la majoritatea restricţiilor.

”Practic, cred că se va renunţa la majoritatea restricţiilor şi, din acel moment, fiecare va trebui să fie mai responsabil pentru sănătatea lui şi a celor cu care se întâlneşte, a celor apropiaţi, a bunicilor, a părinţilor vulnerabili. Cred că este momentul să înţelegem că doar noi putem să schimbăm parcursul acestei infecţii pe mai departe”, a mai afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page