LocalSanatate

Val de viroze respiratorii în județul Botoșani! DSP recomandă vaccinarea antigripală

In contextul cresterii numarului de viroze , in special in randul copiilor va recomandam , in scopul reducerii aglomerarii si a timpilor de asteptare la camerele de garda ale spitalelor ca, in cazul aparitiei simptomelor de raceala sa contactati medicul de familie . Daca este necesar consultul in afara orelor de program ale medicului se poate solicita consult la centrele de permanenta  fixe organizate in Municipiul Botosani, mun Dorohoi, Darabani, Bucecea, Havarna, Trusesti, Cristesti si Avrameni.

La centrele de permanenta exista medici de familie care vor oferi consultatii si vor indruma persoanele catre unitatile sanitare daca este cazul.

Recomandam ca persoanele care prezinta simptome de raceala , sa se izoleze de restul membrilor familiei, sa protejeze persoanele vulnerabile(copii, gravide, varstnici, persoane cu boli cronice) si sa evite deplasarea in locuri aglomerate.

Recomandam vaccinarea  antigripala sezoniera  si anti-COVID-19 cu varianta adaptata Omicron B.A 4-4, disponibila prin medicii de familie.

Recomandam respectarea regulilor de igiena personala si a locuintei , evitarea aglomeratiilor a automedicatiei, in special consumul de antibiotic fara recomandare medicala

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page