Local

Un botoșănean a fost amendat cu 2.000 de lei de către jandarmi pentru un apel fals la 112

Un botoșănean a fost amendat de jandarmi ieri dimineață cu 2000 de lei, după ce a sesizat prin apel 112 o situație de ,,urgență” în incinta unei autogări din municipiul Botoșani.
Deoarece apelantul reclama producerea unei stări conflictuale, operatorul 112 a direcționat un echipaj de jandarmerie în vederea aplanării acesteia și luării măsurilor legale.
Jandarmii s-au deplasat în scurt timp, însă au constatat că la autogară nu sunt probleme de genul celor sesizate, iar personalul de serviciu nu are cunoștință despre nicio faptă de tulburare a ordinii și liniștii publice.
În urma verificărilor efectuate, apelantul a fost depistat în sala de așteptare și a declarat că a apelat numărul unic de urgență din cauză că i s-a cerut o taxă pentru a folosi toaleta, ceea ce l-a nemulțumit.
Alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 de lei la 4000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activități în folosul comunității.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page