Educatie

Toate actele de studiu vor avea cod QR. De când se va aplica

Diploma de Bacalaureat, dar și cea de absolvire a liceului, precum și certificatele de competențe și nu numai, vor avea cod QR. Ministerul Educației vrea ca toate aceste documente de studii să fie digitalizate pentru ca elevii și statul să scape de copiile după documente.

Actele de studiu vor avea cod QR

Așadar, elevii ar urma să aibă, în anul școlar 2024 – 2025, un fel de CNP educațional. Mai exact, toate actele de studii – diploma de bacalaureat, diploma de absolvire a gimnaziului, de absolvire a liceului, certificatele de competențe lingvistice – vor avea un cod QR, ceea ce reprezintă un pas înainte în digitalizarea prin care Ministerul Educației vrea să elimine problemele care apar când elevii trebuie să meargă cu dosarul de acte pentru a se înscrie la facultate.

Scanând respectivul cod digital, elevii vor putea avea acces la actele de studii. CNP-ul educațional se va aplica din anul școlar 2024 – 2025.

Însă, diploma de absolvire a liceului și cea de definitivat a profesorilor se eliberează de anul acesta cu cod QR, pentru că ele au fost ținta unui proiect pilot.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page