DiversePublicitate

Tipuri de canapele pentru sufragerie

Canapelele de sufragerie domină vizual aspectul acestei încăperi în care te relaxezi după o zi plină, alături de familie și prieteni. Ele influențează decorul și atmosfera sufrageriei și de aceea trebuie să fie în armonie cu stilul, culorile și materialele prezente în această cameră.

În acest articol îți spunem care sunt principalele tipuri de canapele de sufragerie astfel încât să o poți alege pe cea potrivită pentru tine.

Definite de Merriam-Webster.com drept “scaune lungi, tapițate, de obicei cu brațe și spătar, care se pot transforma în paturi”, canapelele se clasifică în principal în funcție de model și stil. Dacă în ceea ce privește modelul, vorbim de canapele extensibile și canapele fixe, în ceea ce privește stilul, lucrurile sunt mai complexe.

Canapele de sufragerie extensibile

Aceste canapele pot fi folosite ca orice canapea, pentru a sta pe ele. În plus, pot fi transformate în spații de dormit, foarte utile când ai musafiri care rămân peste noapte. Modelele clasice dețin o extensie de tip-clack. Aceasta permite întinderea canapelei prin ridicarea șezutului până când se aude un click.

Extensia de tip ribalta este recomandată dacă vei folosi des canapeaua ca loc de dormit pentru că este prevăzută cu un pat pliabil.

Canapele modulare

Canapelele modulare sunt canapele compuse din mai multe elemente de sine stătătoare care pot fi aranjate pentru a se plia pe spațiul de care dispui și pentru a răspunde nevoilor tale. Astfel, configurarea elementelor componente poate transforma sufrageria într-un spațiu pentru potrivit pentru “movie night”, pentru siesta de după-amiază sau pentru câteva ore de “gaming”.

Colțar în formă de L

Potrivit sufrageriilor de dimensiuni medii și mici, colțarul în formă de L poate fi folosit pentru a delimita zona de relaxare din living. Compacte și totodată elegante, aceste canapele de sufragerie pot fi prevăzute și cu spații de depozitare încorporate. Ele se pot amplasa lângă doi pereți pentru a crea spațiu în mijlocul încăperii.

Colțar în formă de U

Acest tip de colțar are laturile de dimensiuni egale și este potrivit pentru spațiile de dimensiuni medii și mari. Întâlnit atât în sufragerii decorate în stil clasic, cât și în decoruri amenajate în stil modern, colțarul în formă în formă de U este deseori prevăzut cu tetiere și cotiere ajustabile pentru un plus de confort. Când este amplasat în mijlocul sufrageriei, colțarul devine punctul central al încăperii, putând fi transformat totodată în spațiu de dormit.

Canapele de sufragerie fixe

Principalul avantaj al acestor canapele este că dimensiunile și stilurile variate în care sunt disponibile le fac potrivite pentru orice tip de spațiu.

Cele mai cunoscute modele de canapele fixe sunt:

Chesterfield – creată la comanda Lordului Philip Stanhope în secolul al XVIII-lea, este ușor de recunoscut datorită tapițeriei din piele naturală sau din imitație de piele pe care sunt prezenți clasicii “butoni”. Formele sale rotunjite sunt perfecte pentru un living room decorat în stil rafinat.

Cabriole – cu spătarul și brațele de înălțime egală, Cabriole are adesea un ornament din lemn expus de-a lungul acestora, ceea ce îi conferă un aspect vintage și elegant.

Lawson – realizată pentru bacherul Thomas W. Lawson la începutul secolului XX, această canapea este confortabilă grație pernelor mari și are un design modern. Disponibile într-o gama variată de dimensiuni, culori și tapițerii, canapelele Lawson sunt și astăzi des întâlnite în sufrageriile apartamentelor.

Camelback – caracterizată în special de spătarul mai înalt în centru, care coboară într-o linie continuă spre brațele canapelei, Camelback este un model rafinat care poate avea decorațiuni și inserții din lemn.

La cel mai mare show-room de mobilă din Baia are te așteptăm cu o gamă completă de canapele de sufragerie de dimensiuni, modele,

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button