Infractional

Țigări de contrabandă, în valoare totală de peste 60.000 lei, descoperite în vegetație

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, ca urmare a schimbului de date și informații cu omologii din Republica Moldova,  au descoperit în zona de competență mai multe colete cu țigarete de contrabandă, în valoare totală de peste 60.200 de lei.

 

Pentru valorificarea unor informații deținute, în data de 20 martie a.c., lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au desfășurat, în zona de competență, un ansamblu de acțiuni specifice pentru documentarea unei activități infracționale în sfera contrabandei cu țigări.

Pe timpul desfășurării acțiunii, în jurul orelor 16.00, într-o zonă împădurită, polițiștii de frontieră au descoperit mascate în vegetație patru colete voluminoase învelite în folie neagră, ce conțineau țigarete de contrabandă.

În urma inventarierii bunurilor, în colete au fost descoperite 120.000 de țigarete, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare totală de 60.200 de lei, care au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Menționăm faptul că atât pe perioada desfășurării activităților cât și anterior,ca urmare a bunei cooperării cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, s-a reușit restrângerea ariei infracționale și descoperirea bunurilor de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate în aria infracțională, la finalizarea cercetărilor, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page