InfractionalLocal

Țigări de contrabandă ascunse în bordul unui autocamion, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca a descoperit la controlul de frontieră, ascunse în bordul unui autocamion, peste 2.000 țigarete de contrabandă.

În ziua de 13 mai a.c, în jurul orei 01.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca /I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un cetățean român care conducea un autocamion înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autocamionului, cantitatea totală de 2.140 ţigarete (107 pachete), de proveniență Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii întregii cantități de țigări, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 7.000 lei, precum și reținerea mijlocului de transport până la plata amenzii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button