InfractionalLocal

Tânărul care a fost urmărit în trafic de polițiștii botoșăneni, arestat pentru 30 de zile

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 4:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto conducea agresiv, plecând de pe loc cu turarea excesivă a motorului și patinarea roților motoare.

Întrucât acesta nu s-a conformat, polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala de poliție, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice, pe o distanță de câtiva kilometri, până la ieșirea din localitatea Răchiți, când autoturismul se îndrepta înspre extravilanul localității, moment în care polițiștii au executat 5 focuri de avertisment, în plan vertical și înspre pneuri.

Ulterior, conducătorul auto a oprit autoturismul, fiind stabilită identitatea acestuia în persoana unui tânăr, de 23 de ani, din comuna Mihălășeni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de peste 4.000 de lei, pentru conducere agresivă, neoprire la semnal și conducere pe sensul opus de mers.

Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani.

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a tânărului de 23 de ani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page