InfractionalLocal

Tânăra care și-a aruncat copiii de la etajul unui hotel din Botoșani a fost arestată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au reţinut-o, miercuri dimineaţă, pe femeia din judeţul Botoşani care şi-a aruncat de la etaj cei doi copii cu vârste de doi, respectiv trei ani. Ea este acuzată de violenţă în familie sub forma omorului şi violenţă în familie sub forma tentativei de omor. Concluziile provizorii ale examenului medico-legal psihiatric arată că tânăra mamă avea discernământ în momentul comiterii faptei.

În urmă cu puțin timp instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de omor și tentativă la omor.

Medicii legişti au emis, deocamdată, concluzii provizorii care arată că tânăra mamă care şi-a aruncat de la etajul unui hotel fiii avea discernământ în momentul comiterii faptei. În baza acestor concluzii provizorii, procurorul de caz a decis, miercuri dimineaţă, să emită ordonanţă de reţinere pe numele femeii, care va fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, a declarat pentru News.ro prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Chihaia

Anchetatorii aşteaptă concluziile finale ale expertizei medico-legale psihiatrice în cazul femeii, dar şi concluziile medicilor legişti privind moartea unuia dintre fiii acesteia şi leziunile suferite de celălalt copil al femeii.

Tânăra, care nu are antecedente penale, este cercetată pentru violenţă în familie sub forma omorului şi violenţă în familie sub forma tentativei de omor.

Luni, femeia şi-a aruncat copiii în vârstă de 2 și 3 ani de la balconul unui hotel din Botoșani, ameninţând apoi că se va sinucide. Copilul de 2 ani a murit la spital, iar celălalt a fost transferat în comă la Iaşi. După ce a fost împiedicată de pompieri să se arunce și ea de la etaj, femeia a susţinut că nu a vrut să le facă nimic rău copiilor. Ea îi trimisese soţului un mesaj la finalul căruia îi spunea „Adio”.

Femeia este originară din Albeşti şi ar fi venit în Botoşani împreună cu copiii, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în parc.

Femeia a mers la Hotelul „Tineret”, spunând că nu a reuşit să mai prindă autobuzul pentru a se întoarce acasă, iar personalul hotelului a cazat-o într-o cameră de la etajul 1, deşi a susţinut că nu are asupra sa niciun document de identitate.

Cel care a alertat autorităţile a fost paznicul hotelului, care a auzit zgomot şi, când a ieşit din clădire, a văzut copiii căzuţi pe asfalt.

După ce a fost scoasă de pompieri, femeia a susținut: „Nu am vrut să le fac nimic. Nu am vrut să le fac aşa ceva!”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page