Local

Surprins la volan fără permis de conducere a încercat să păcălească polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un autoturism înmatriculat în România, fără a avea acest drept.

 

În data de 06 februarie a.c., în jurul orei 14.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești – ITPF Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit pentru control, în localitatea de frontieră Berza – Santa Mare, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, cetățean român.

Bărbatul a prezentat pentru control o fotocopie uzată a unui permis de conducere emis de autoritățile din Marea Britanie, declarând că nu îl are originalul asupra sa.

Colegii noștri au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au stabilit că bărbatul nu figurează ca având drept de conducere valabil pe teritoriul României, iar datele din fotocopia prezentată aparțin unui cetățean britanic, fiind modificate datele personale și fotografia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page