Sport

Stadioane de sute de milioane de euro vor fi construite în țară, niciunul în Moldova

În ultimul deceniu au fost construite, exclusiv din bani publici, 11 stadioane, care au costat 600 de milioane €, alte 6 au termen de execuție în următorii 4 ani, iar prețul trece de 400 de milioane €. De remarcat că Moldova a rămas, din nou, pe dinafară: nici măcar o arenă nouă în regiunea din estul țării!

România are 11 stadioane moderne în acest moment. Patru sunt la București, apoi câte unul la Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Târgu Jiu, Ploiești și Arad. Ultima arenă inaugurată în țara noastră, pe final de 2022, este cea de la Sibiu, unde a fost sold-out încă de la primul meci jucat acolo: Hermannstadt-Farul.

În ultimii ani, autoritățile locale au căutat să facă proiecte moderne pentru ridicarea unor stadioane de 5 stele.

Arene de 1 miliard de euro » În 10 ani s-au construit 11 stadioane noi, dar o regiune a fost ignorată complet! Alte 6 proiecte vor fi finalizate în 4 ani
Harta stadioanelor noi din România, construite sau aflate în proces de construire

Ultimul proiect aprobat a fost la Pitești pentru un complex de 100 de milioane de euro! „Mi-am dorit din prima zi în care am devenit primar să avem un stadion nou în oraș. Va fi unul dintre cele mai frumoase din țară” a fost mesajul primarului Cristian Gentea.

Veștile bune au ajuns și la Constanța, unde autoritățile au primit undă verde de la Guvern pentru o arenă tot de 100 de milioane de euro. „Constanța e un oraș mare, merită din toate punctele de vedere acest lucru. E un oraș care își dorește sport și e nevoie de un stadion modern”, a punctat Hagi de curând.

Stadioane noi vor mai apărea la Hunedoara, Târgoviște, Oradea și Timișoara. Gazeta Sporturilor are toate detaliile despre cum vor arăta viitoarele arene, ridicate la standarde UEFA le putea vedea AICI!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button