Alte sporturiLocalSport

Sportivul Alin Alexuc a primit astăzi diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani – FOTO

Sportivul Alin Alexuc Ciurariu, membru al lotului olimpic de lupte greco – romane, a primit astăzi diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani
În cadrul unei ceremonii susținute în Sala „Mihai Eminescu”, sportivul botoșănean Alin Alexuc a primit diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, în prezența familiei sale și în aplauzele asistenței.
Titlul de Cetățean de Onoare i-a fost conferit în baza unei hotărâri de Consiliu Local din 29 mai 2020 însă condițiile restrictive impuse de pandemie dar și calendarul competițional al sportivului au făcut imposibilă organizarea unei ceremonii la acea vreme.
Titular la C.S. Dinamo București, multiplu campion și participant la Jocurile Olimpice de la Londra (2012), Rio de Janeiro (2016) și Tokyo (2020), și-a început activitatea la C. S. Botoșani sub îndrumarea antrenorului Ioan Asaftei, cu care s-a pregătit timp de 10 ani, perioadă în care a obținut primele victorii și medalii.
Printre victoriile din palmares se numără medalii de bronz în anii 2018 și 2019. Medalia de aur a fost cucerită în anul 2020, la Campionatele Europene, la categoria 130 kg.
În palmares se află însă foarte multe medalii și premii, victoria cea mai recentă și cea mai răsunătoare de până acum fiind obținerea medaliei de bronz la Campionatele Mondiale de la Belgrad din luna septembrie a acestui an.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page