Juniori

SPORT | Se intampla la Suceava: “Mârlănia făcută de AJF”

Asociatia Judeteana de Fotbal Suceava schimba regulamentele dupa bunul in plac, in functie de interesele de moment a celor din conducere. Si nu oricand, ci chiar in timpul jocului. S-a intamplat in campionatului judetean de juniori A1, acolo unde cu o etapa inainte de finalul sezonului, forul condus de Aurel Daicu a decis sa modifice modul de atribuire a punctele, de la 4 puncte pentru victorie la doar 3 puncte.

Astfel, in urma acestei hotarari, conducerea AJF Suceava a dat peste cap clasamentul, acolo unde, inaintea ultimei etape, dupa vechiul sistem de punctaj, cel cu 4 puncte la victorie, consemnat si in Regulamentul de Organizare a Activitatilor Fotbalistice (ROAF), la articolul 24 – referitor la sistemul de atribuire a punctelor, lider era Vointa Stroiesti. Numai ca, incepand de duminica dupa-amaiza, odata cu decizia discretionara a conducerii AJF, prin care s-a trecut la sistemul cu 3 puncte la victorie, pe primul loc al ierarhiei a urcat Somuz Falticeni.

Concret, lider al clasamentului inaintea penultimei etape, Somuz Falticeni a pierdut duminica, cu scorul de 0-1, in deplasarea de la Volovat si a ramas cu o zestre de 99 de puncte. In aceiasi runda, Vointa Stroiesti a castigat la Malini, cu scorul de 6-2, prin golurile marcate de Ostaficiuc (2), Floria (2), Morosan si Solcan, iar conform sistemului de punctaj aplicat de la inceputul sezonului, cel cu 4 puncte, era pe primul loc al ierarhiei, cu un total de 100 de puncte.

Numai ca, duminica, in urma rezultatelor inregistrate in penultima etapa de campionat, clasamentul postat pe siteul oficial al AJF Suceava s-a modificat subit, s-a inventat o trecere neanuntata la sistemul cu 3 puncte acordate la victorie, curat-murdar, astfel incat AS Somuz sa ramana pe prima pozitie, la egalitatea de puncte cu echipa din Stroiesti, dar cu avantajul rezultatelor directe.

Cu sarbatoarea stricata, oficialii clubului Vointa Stroiesti au luat ieri cu asalt sediul Asociatiei Judetene de Fotbal Suceava pentru a cere explicatii in legatura cu modificarea regulamentului in plin campionat. Si au ramas mai mult cu intrebarile retorice. “Cum sa schimbe regulamentele inainte de ultima etapa!? S-au facut calcule astfel incat cei din Falticeni sa ramana pe primul loc. Oare mai survenea aceasta modificarea daca Somuz nu pierdea in penultima etapa, la Volovat? Este o marlanie. De aceea nu avem fotbal in judetul Suceava. Isi bat joc de banii si de munca pe un intreg campionat a unor copii. Cand o campioana e hotarata in birouri, te descurajezi, iti vine sa te lasi de fotbal”, a precizat unul dintre oficialii clubului AS Vointa Stroiesti.

In replica, conducerea AJF Suceava se apara si arunca magareata in curtea Federatiei Romane de Fotbal, din partea careia asteapta un raspuns concret asupra sistemului de punctaj aplicabil in campionatul judetean de juniori A1, si pe administatorii siteului frf-ajf.ro, care ar fi intervenit duminica asupra clasamentului competitiei din Suceava.

“Asteptam hotararea Departamentul de Competitii din cadrul FRF. Nu este treaba AJF Suceava, nu suntem implicati. Nu noi administram siteul. Daca cei de la Federatie spun ca se acorda patru puncte la victorie, atunci patru raman. Parerea mea este ca trebuia pastrat sistemul de punctaj adus la cunostiinta echipelor inainte de startul sezonului. Altfel se creeaza degringolada in campionate. Sa se joace pe teren”, a precizat presedintele AJF Suceava, Aurel Daicu.

Clasament:
1. Vointa Stroiesti 29 25 0 4 147-35 100
2. Somuz Falticeni 29 24 3 2 138-19 99
3. FC Pojorata 29 23 2 4 119-23 94
*clasamentul calculat dupa sistemul cu 4 puncte la victorie.

Clasament:
1. Somuz Falticeni 29 24 3 2 138-19 75
2. Vointa Stroiesti 29 25 0 4 147-35 75
3. FC Pojorata 29 23 2 4 119-23 71
*clasamentul calculat dupa sistemul cu 3 puncte la victorie.

sursa: gazetasv.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page