EducatieLocal

Specialiștii antidrog alături de elevii de gimnaziu din mai multe școli din județul Botoșani – FOTO

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,A.T. Laurian” Botoșani, Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani,  Școala Gimnazială Nr. 1 Dângeni,  Școala Gimnazială Nr. 2 Iacobeni și Școala Gimnazială Nr. 1 Săveni, o serie de activități de informare a elevilor din ciclul gimnazial cu privire la influența modificărilor fizice și emoționale care au loc în perioada adolescenței, asupra deciziei de inițiere a consumului de substanțe psihoactive.

Printre subiectele abordate în cadrul întâlnirilor s-au numărat motivele care influențează adoptarea unor comportamente nesănătoase și cum pot face față schimbărilor pentru o trecere cât mai armonioasă spre maturitate.

De asemenea, elevii au exersat într-un mod interactiv modalitățile de refuz, această activitate având ca scop dezvoltarea abilităților de a face față presiunii grupului și înțelegerea importanței deciziilor personale și a consecințelor acestora.

Specialiștii CPECA Botoșani le-au recomandat celor prezenți să se implice în activități adecvate vârstei, să practice sport, să evite anturajele care ar putea avea o influență negativă asupra lor, să comunice deschis cu părinții, profesorii sau persoanele de încredere orice problemă cu care se confruntă, pentru a găsi împreună alternative în rezolvarea acesteia.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page