Alte sporturiInternationalSport

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au câștigat medalia de aur la Cupa Mondială III. România, locul 2 mondial pe naţiuni! – FOTO

Canotorii români au câștigat șase medalii în a treia etapă de Cupă Mondială din 2023, eveniment ce s-a desfășurat în perioada 7-9 iulie la Lucerna, Elveția. România a participat la competiție cu 11 echipaje compuse din 37 de sportivi. În urma probelor, sportivii noștri au obținut șase medalii: două medalii de aur, trei de argint și una de bronz. Țara noastră se clasează astfel pe locul 2 în clasamentul mondial pe națiuni, după Marea Britanie, surclasând Olanda, Elveția, Franța și Italia.

Prima medalie de aur a fost câștigată, în finala probei de patru rame feminin (W4-), de echipajul compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu și Amalia Bereș. Sportivele au avut o cursă cu un finish extraordinar și s-au impus în fața echipajelor din Australia și Marea Britanie. Timpul cu care au încheiat a fost de 06:18.51.

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au dominat cursa finală a probei de dublu vâsle feminin (W2x), impunându-se detașat în fața echipajelor din Lituania și Olanda. Sportivele noastre au câștigat astfel a doua medalie de aur pentru România, cu un timp de 06:40.83. După performanța lor extraordinară, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au fost premiate de Thomas Bach, Președintele Comitetului Olimpic Internațional.

Prima medalie de argint pentru România a fost câștigată de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în finala probei de dublu rame feminin (W2-). Sportivele au urcat pe a doua poziție a podiumului, completat de Australia și Grecia. Româncele au încheiat cursa cu timpul de 07:05.80.

Tot o medalie de argint a obținut și echipajul de dublu rame masculin (M2-). Sergiu Bejan și Marius Cozmiuc au încheiat cursa pe locul 2, cu un timp de  06:25.22, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie și Elveția.

Echipajul de dublu vâsle feminin categorie ușoară (LW2x), compus din Ionela Cozmiuc și Mariana-Laura Dumitru, s-a clasat pe locul 2, după cel din Marea Britanie și înaintea sportivelor din Grecia. Sportivele au ajuns la finish cu timpul de 06:58.98, aducând României a treia medalie de argint.

La categoria patru vâsle masculin (M4x), sportivii Mihai Chiruță, Andrei-Sebastian Cornea, Ioan Prundeanu și Florin Marian Enache au reușit să aducă României medalia de bronz. Canotorii români încheiat cursa cu timpul de de 05:40.02, după echipajele din Olanda și Marea Britanie.

Echipajul de dublu vâsle masculin (M2x), compus din Florin Arteni și Ciprian Tudosă, s-a clasat pe poziția a patra. Pe același loc s-au clasat și echipajele de 8+1 feminin (W8+), compus din Andreea Popa, Ioana-Mădălina Moroșan, Geanina Juncanariu, Alina-Maria Baletchi, Adriana Adam, Iuliana Buhuș, Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel și Victoria-Ștefania Petreanu, și cel de 8+1 masculin (M8+), format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Bogdan Baitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu.

Echipajul de patru rame masculin (M4-), compus din Andrei Petrișor Axintoi, Claudiu Neamțu, Andrei Mândrilă și Iliuță-Leontin Nuțescu, a concurat în Finala B și s-a clasat pe locul 1, ocupând astfel poziția a 7-a în clasamentul general.

În Finala E a probei de simplu vâsle masculin (M1x), Florin-Bogdan Horodișteanu s-a clasat pe locul 5.

„România încheie această etapă de Cupă Mondială pe locul 2, în clasamentul pe medalii. Îi felicit pe sportivi, pe antrenorii lor, echipa medicală, și întreg staff-ul tehnic, pentru rezultatele foarte bune obținute.
La această Cupă Mondială s-au încercat noi combinații de sportivi în anumite bărci, unii dintre ei provenind din lotul de tineret, care nu au încă o experiență competițională precum seniorii. Pe de altă parte, s-a testat și forma în care sunt sportivii înainte de cea mai importantă competiție a sezonului, Campionatele Mondiale, care se vor desfășura la Belgrad (Serbia) în perioada 3-10 septembrie.
În funcție de rezultatele obținute azi, antrenorii și întreg staff-ul federației vor decide care este componența ideală a echipajelor pentru Campionatul Mondial, acolo unde sportivii vor lupta nu doar pentru medalii, ci și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.
Am încredere în ei că au o extraordinară putere de muncă și o dorință de a se autodepăși în fiecare zi. Adresez mulțumiri și partenerilor Federației, a căror susținere este foarte importantă pentru noi și determinantă în obținerea unor astfel de performanțe”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Agenției Naționale pentru Sport.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page