Local

Ședință tehnică pentru organizarea alegerilor locale și europarlamentare la sediul Instituției Prefectului Botoșani- FOTO

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, în sala Ștefan Luchian, a avut loc o nouă ședință tehnică în vederea pregătirii proceselor electorale ce vor fi organizate în data de 9 iunie 2024.

La ședință au participat reprezentanții Instituției Prefectului, Direcției Județene a Autorității Electorale Permanente Botoșani, Direcției Județene de Statistică Botoșani, Direcției Județene de Telecomunicații Speciale Botoșani, Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru imigrări al județului Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” Botoșani și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024. Conform ordonanței, perioada electorală începe la data de 12 martie 2024 şi se încheie la 3 zile de la publicarea rezultatului alegerilor în Monitorul Oficial al României. La alegerile din data de 9 iunie 2024, la ora 7:00 va începe procesul de votare pentru ambele tipuri de alegeri şi se va încheia în aceeaşi zi la ora 22:00. Alegerile europarlamentare şi cele locale, vor avea loc simultan pe data de 9 iunie 2024.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a emis ordinul pentru stabilirea celor 78 de circumscripții electorale care vor funcționa la nivelul județului Botoșani. Circumscripțiile electorale din județul Botoșani au fost numerotate începând cu municipiul reședință de județ și continuând cu celelalte municipii, orașe și comune în ordinea alfabetică a fiecărei categorii de unități administrativ-teritoriale.

Numărul circumscripției electorale se va aduce la cunoștința alegătorilor de către primar, odată cu aducerea la cunoștință a delimitării și numerotării secțiilor de votare.

Documentul este publicat  pe site-ul de internet al Instituției Prefectului – Județul Botoșani, în secțiunea special creată, la adresa: https://bt.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-2024/

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ”În anul 2024 avem mai multe scrutine electorale, pentru organizarea cărora depunem eforturi privind coordonarea tuturor instituțiilor implicate, inclusiv a celor 78 de primării din județul Botoșani, astfel încât procesele electorale să se desfășoare în cele mai bune condiții și fiecare botoșănean să-și poată exprima votul.”

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page