Local

Școala altfel: Exercițiu de evacuare la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani – FOTO

Școala altfel: exercițiu de evacuare la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani

În caz de incendiu:

1. Anunțați incidentul primului adult pe care îl întâlniți;

2. Păstraţi-vă calmul!;

3. Părăsiți clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic;

4. Urmaţi căile de evacuare marcate. Nu vă întoarceţi spre locurile în care se manifestă incendiul pentru a vă lua ghiozdanele sau alte obiecte de valoare! Viaţa dumneavoastră este mai importantă!

5. Când aţi ajuns în curte, îndreptaţi-vă spre locul de adunare marcat corespunzător. Aici cadrele didactice fac prezenţa.

6. Aşteptaţi intervenția pompierilor!

Aceștia sunt pașii urmați de cei peste 600 de elevi de la Colegiul Național „A.T. Laurian” din municipiul Botoșani care au simulat, astăzi, modul de reacție în cazul izbucnirii unui incendiu în timpul orelor.

Atât elevii, cât și cadrele didactice au demonstrat că dețin cunoștințele necesare, astfel încât în cazul producerii unui eveniment să știe exact cum să se comporte, pentru a fi în siguranță. Aceștia au ieșit din clase în mod organizat și s-au deplasat la locul de adunare, unde reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani le-au vorbit despre cum pot să prevină un incendiu acasă și la școală.

Activitatea a fost organizată în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și instituția de învățământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page