Sanatate

SANATATE | Salate de vara sanatoase si usoare

Salatele sunt mancaruri foarte sanatoase, insa pot fi si foarte plictisitoare si cu un gust fad. Daca vei alege ingredientele potrivite, salatele tale pot deveni extrem de savuroase si satioase.

Atunci cand prepari salate, incearca sa imbunatatesti retetele traditionale si sa adaugi cateva ingrediente inedite, bogate in nutrienti. Aceste alimente nu numai ca iti vor diversifica alimentia, dar iti vor imbunatati si sanatatea.
Vara este sezonul ideal pentru salate si combinatii nelimitate. In piete si supermarketuri vei gasi o lista lunga de ingrediente pe care le poti folosi in salatele tale.

Iata ce salate delicioase poti prepara in aceasta vara:

Salata cu sfecla rosie
Sfecla rosie este extrem de bogata in antioxidanti care previn cancerul. Este si o sursa excelenta de fibre, care reduc nivelul de colesterol din sange. De asemenea este si o sursa importanta de vitamina C.
Sfecla rosie poate fi consumata cruda, in diverse salate, sau marinata. Pentru o cina usoara, poti amesteca sfecla rosie cu sos de susan, naut, zeama de lamaie, ulei de masline si nuci.

Salata cu macrou
Macroul este o sursa esentiala de acizi grasi omega 3. Acesti acizi sunt extrem de benefici pentru sistemul cardiovascular, reduc hipertensiunea si ritmul cardiac. De asemenea, acizii grasi omega 3 incetinesc pierderea memoriei pe masura ce inaintam in varsta.
Este indicat sa consumam doua portii de peste pe saptamana. Macroul poate fi consumat fiert, fript sau copt, in diverse salate. Incearca sa amesteci cu rosii cherry, ceapa verde, usturoi si salata verde.

Salata cu smochine
Smochinele aduc o dulceata aparte salatelor de vara. Poti fi consumate proaspete sau uscate. In ambele forme, smochinele sunt o sursa importanta de vitamina B6, potasiu, calciu si fier. Sunt bogate si in pectina, o fibra solubila care reduce nivelul de colesterol.
Smochinele uscate au insa un continut mare de zahar, astfel ca este indicat sa le consumi cu moderatie.
In serile de vara, poti prepara o salata cu smochine, untisor, spanac, rucola si sunca slaba de curcan.

Salata cu usturoi
Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate de om. Reduce riscul de cancer, imbunatateste functia cardiaca si contine fitochimicale extrem de benefice pentru organism. Antioxidantii din usturoi reduc si efectele nocive ale radicalilor liberi.
Usturoiul poate fi adaugat alaturi de ulei in sosurile pentru salate. Pentru o salata delicioasa, amesteca usturoi cu ardei rosu, rosii, dovlecel si vinete.

Salata cu fenicul
Feniculul este o sursa de fibre, potasiu, acid folic si complexul de vitamine B. Este sarac in calorii, fiind extrem de benefic pentru digestie. Toate partile plantei pot fi folosite.
Pentru o salata racoritoare de vara, amesteca fasii de fenicul cu peste, avocado, portocala si salata verde.

Salata cu avocado
Avocado este o sursa importanta de antioxidanti si vitamina E. Este bogat in grasimi mononesaturate, care ajuta la reducerea colesterolului.
Pentru zilele de vara, poti prepara o salata din avocado, ton si rosii.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page