Sanatate

SANATATE | Prea multa sare, in produsele vegetariene!

In speranta ca adopta un regim alimentar sanatos, vegetarienii se supun riscului de hipertensiune si alte boli cardiovasculare . La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori britanici care sunt de parere ca produsele destinate regimului vegetarian contin mai multa sare decat celelalte.

In cantitati mari, sarea poate dauna inimii, ficatului ori rinichilor si se pare ca este implicata si in aparitia osteoporozei.

Analizand diferite preparate vegetariene si diferse sosuri, oamenii de stiinta au observat ca acestea contin foarte multa sare, de trei pana la cinci ori mai multa decat intr-o punga cu chipsuri. Acestia sunt de parere ca ar trebui sa se acorde o atentie mai mare in fabricarea produselor vegetariene, caci desi nu contin ingrediente animale nu trebuie ignorate cantitatile de zahar, sare sau alti aditivi.

Din pacate, industria din sectorul agroalimentar poate fi acuzata de adaugarea in compozitia produselor a unor cantitati prea mari de sare, fie pentru a pastra gustul proaspat al alimentelor, fie pentru ca apa sa fie retinuta in mezeluri.

Sodiul confundat cu sarea

Din pacate, foarte multi producatori nu specifica in mod corect care este cantitatea de sare, mentionand decat nivelul de sodiu al produsului respectiv. Din acest motiv, foarte multi vegetarieni consuma alimente bogate in sare, depasind cu mult limita maxima recomandata.

Retineti ca pentru a afla cata sare contine un produs, trebuie sa inmultiti nivelul de sodiu cu 2,5!
Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page