SANATATE | Ce alimente își fac bine în funcție de starea de spirit

Potrivit medicinei tradiționale chineze, fiecare organ al corpului corespunde unei emoții, care poate fi modificată prin alimentele pe care le consumăm, acestea din urmă având un impact energetic asupra organismului.

Astfel, fiecare organ este precum un sistem energetic complex care cuprinde nu numai entitatea anatomică, ci și legătura dintre organ și o anumită emoție, stare mentală, culoare, gust, miros etc.

Așadar, pentru a ne simți bine, este bine să acordăm mai multă atenție alimentelor pe care le așezăm în farfurie. Iată cum!

Vreau să fiu fericit! Ce să mănânc

Atât fericirea cât și furia sunt emoții asociate ficatului. Astfel, pentru a diminua stările de furie și de nerăbdare, trebuie să ne hrănim ficatul. Nu în ultimul rând, primăvara este anotimpul asociat ficatului, așa că tot ce crește în acest sezon va avea un efect pozitiv asupra organului.

Consumă în mod regulat cereale integrale, cum ar fi orzul, semințe de quinoa sau ovăz. De asemenea, include în alimentația ta legume precum varza, verdețurile, ceapa de primăvară, frunze de ridiche și frunze proaspete de mentă.

Ce să mănânc pentru a simți bucurie

Vara este sezonul inimii, fiind responsabilă pentru starea de fericire alături de sănătatea intestinelor mici.

Pentru a activa această stare, consumă cereale integrale precum orezul brun și leguminoase, cum ar fi varza și soia sau alimente amare precum hrean, frunze de muștar, ceapă și usturoi. Nu ignora, de asemenea, verdețurile, broccoli, semințele de in sau de chia.

Mă simt deprimat. Ce să mănânc

Finalul de vară este perioada ce corespunde splinei și pancreasului, iar dezechilibrul acestor organe se manifestă prin stări de anxietate.
Include în alimentația ta cartofi dulci, dovleac roșu, morcovi, ceapă, varză, fasole neagră și năut.

Mă simt melancolic. Ce să mănânc

Acordă o mai mare atenție plămânilor. Sezonul lor corespunde toamnei.

Include în alimentația ta cereale integrale și legume picante și amare precum ridichiile sau frunzele de muștar (contribuie la curățarea plămânilor). De asemenea, consumă broccoli, frunze proaspete de pătrunjel și spirulină.

Ce să mănânc pentru a mă calma

Iarna corespunde rinichilor, așa că acordă mai multă atenție sănătății lor în acest sezon.

Toate alimentele bogate în magneziu ajută la calmarea nervilor: cereale integrale (mei, orz, hrișcă), alimente fermentate precum tofu și fasolea de orice fel nu ar trebui să-ți lipsească din farfurie.

Ai grijă să consumi cât mai puțină sare și apelează la suplimentele de spirulină.
Sursa: www.clicksanatate.ro

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul www.GazetaBT.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This Article:

close