Sanatate

SANATATE | Beneficiile ceaiului de sunatoare

Ceaiul de sunatoare este folosit de sute de ani pentru tratarea a numeroase afectiuni. Este benefic pentru tratarea pielii sensibile, a problemelor stomacale si digestive, dar si pentru insomnii, boala Parkinson sau infectii si raceli.
Sunatoarea este o planta cu flori galben-aurii, din care se prepara unguente si ceaiuri medicinale. Sunatoarea este unul dintre cele mai vechi remedii si a fost folosita timp de peste 2000 de ani pentru probleme emotionale si nervoase.
Sunatoarea are efecte antivirale, antiinflamatorii si antidepresive. Efectele benefice ale sunatoare sunt datorate substantei active, hipericina. Hipericina este o substanta de culoare rosie si este folosita pentru medicamente si tincturi terapeutice. Sunatoare contine si alte substante chimice naturale, extrem de benefice pentru organismul uman, precum uleiuri volatile si tanini. Sunatoare contine si flavonoide, care au efecte hipotensive.

Beneficiile ceaiului de sunatoare

Sunatoarea este cunoscuta pentru activitatea sa antideprsiva. A fost folosita timp de sute de ani de medicina traditionala, ca sedativ si analgezic. Ajuta si la tratarea arsurilor, dereglarilor de somn, malarie, probleme ale plamanilor si rinichilor, tuberculoza, crampe uterine, hemoroizi, ulcer, probleme gastrointestinale, alcoolism sau mahmureala

In plus, sunatoarea este utila si pentru psoriazis, dureri de gat, tuse, infectii ale sinusurilor, Parkinson, oboseala cronica, artrita, depresie sau anxietate.

Pentru ce sa folosesti ceaiul de sunatoare

Alcoolism si mahmureala. Hiperforina, o substanta activa din sunatoare, ajuta la tratarea alcoolismului si mahmurelii. Pentru a combate alcoolismul, este recomandat sa bei cate o cana de ceai dupa micul dejun si cina, timp de 4 – 6 saptamani. Pentru a ameliora simptomele mahmurelii, bea 2 – 3 cani de ceai pe durata intregii vietii.
Parkinson. O disfunctie a dopaminei este una dintre cauzele bolii Parkinson si schizofreniei. Sunatoarea stimuleaza nivelul de dopamina, iar activitatea antioxidanta a acestei plante previne si trateaza degenerarea neuronala. Astfel, pentru a preveni si trata boala Parkinson este indicat sa consumi zilnic o cana de ceai de sunatoare.

Sinuzita si tuse. Sunatoare are si proprietati antivirale si antibiotice care ajuta la ameliorarea congestiei si tusei. Este ideala pentru tratarea unor probleme precum sinuzita, raceala sau bronsita. Pentru a trata aceste afectiuni este indicat sa consumi cate o cana de ceai dupa micul dejun si cina.

Alte beneficii ale ceaiului de sunatoare

Printre beneficiile ceaiului de sunatoare se mai numara si:

  • calmeaza tensiunile psihice
  • trateaza depresia, anxietatea si atacurile de panica
  • trateaza insomnia
  • stimuleaza buna dispozitie
  • calmeaza durerile si iritatiile digestive
  • trateaza gastrita si durerile stomacale
  • combate durerile de cap
  • mareste imunitatea
  • trateaza hemoroizii
  • stimuleaza memoria
  • mareste performantele intelectuale.

In plus, ceaiul de musetel se poate folosi si pentru uz extern, pentru zonele iritate ale pielii, pentru tamponarea tenului sensibil. Calmeaza arsurile solare si acneea si previne aparitia cosurilor.

Sursa: www.sanatate.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page