Sanatate

SANATATE | Aciditatea în organism – simptome, testare, neutralizare

Dacă suferiti de o boala si faceti un tratament ce nu pare să va scape efectiv de ea, poate e timpul sa aveti o alta abordare. In vremurile actuale, de la apariţia de industrializarii şi a alimentatiei nesanatoase, tot mai multe persoane sunt afectate de diferite probleme de sănătate. O parta de vina o poarta tipul de alimentele pe care le consumam regulat – acestea provoacă un dezechilibru la nivel chimic in organismele noastre.

În cazul în care alcalinitatea din corp nostru scade şi excesul de acid nu mai poate fi neutralizat sau eliminat, dezechilibrul persista şi provoca probleme de sănătate. Când corpul tău este acid, puţin sau deloc alcalin, ceea ce ar reduce acidul care se infiltreaza in ţesuturi, organe şi articulaţii – are loc acidoza.

Problemele de sănătate legate de acidoza pot fi tratate prin medicamente, dar numai în ceea ce priveşte atenuarea simptomelor. Astfel aceatsa rezolva puţin sau deloc la niveluri excesive de acid in corp, deci problema nu este rezolvata de la sursă. Mascare simptomelor nu te vindeca de ceea ce te-a imbolnavit.

Simptomele de aciditate

Te simti frecvent iritabil sau ai de multe ori dureri de cap? Ai pielea uscata si parul, unghiile fragile sau crampe musculare în mod regulat? Acestea sunt doar câteva dintre simptomele comune de a avea niveluri excesive de acid in organism. Şi asta nu e tot.

Persoanele care suferă de aciditate in organism semnaleaza, de asemenea modificări ale dispoziţiei, erupţii cutanate, greaţă şi deshidratare. Ei suferă, de asemenea, de afte bucale, gingii umflate şi fisurarea la colţul buzelor. Aceste simptome sunt atât de comune că prima reactie a persoanei care suferă de oricare din simptomele enumerate mai sus, este sa ia o pastilă. Ceea ce ar trebui ei sa stie este ca de fapt nivelul ridicat de acid din organism este cauza.

Există multe probleme, sustin specialistii, ce sunt legate de aciditatea din organism. Depresia, susceptibilitatea la tot felul de infecţii şi alergii, precum si febra sau răcelile frecvente sunt cateva dintre ele. Poate vi se pare surprinzator, dar obezitatea, osteoporoza, ulcerele, problemele cu inima si multe altele pot fi cauzate de niveluri excesive de acid acumulat în interiorul corpului. Dacă există un lucru comun cu toate problemele de sănătate menţionate, este aciditatea din corp în afara limitelor normale.

Cum să testezi aciditatea corpului tau

Cea mai buna metoda ce te scuteste de la a fi nevoie să suporti oricare dintre simptomele menţionate mai sus este depistarea precoce şi prevenire efectiva. Aţi putea întreba întotdeauna medicul dumneavoastră să vă faca analize asupra nivelului de aciditate din organism, mai ales daca dieta va este compusa din carne, produse animale şi alimente procesate.

Există benzi de testare a pH-ului concepute pentru testarea aciditatea din organismul dumneavoastră folosind saliva sau urina. Puteţi face acest test de zi cu zi pentru a evalua starea curenta de sănătatea, mai ales dacă realizati un tratament sau un regim alimentar. În termen de cateva secunde de la scufundare benzi nivelul pH-ului în saliva sau urina, veţi obţine rezultate.

Este recomandat pentru a verifica nivelul de aciditate din saliva înainte şi după masă, cand ar trebui să fie mai mică din cauza consumului de alimente bogat alcaline. Aproximativ 60 minute după masă, nivelul ph-ului din saliva nu ar trebui să fie mai mic de 6.75. La fel si in cazul urinei, nivelul pH-ului ar trebui să indice intre 6.0 şi 6.5 dimineaţa. Testaţi-vă nivelul de aciditate in urina frecvent pe parcursul zilei, pentru a obţine o medie. Nivelul PH-ul dvs. in urină ar trebui să indice între 6.5 şi 7.0 pe timp de noapte.

Neutralizare aciditatii

Dacă sunteţi suferiti de una sau mai multe dintre simptomele de aciditate excesive în organism, este timpul pentru tine sa aveti grijă în dieta de zi cu zi. Pentru a elimina cantităţi excesive de acid din sânge, ţesuturi şi organe, o parte mare din dieta dumneavoastră ar trebui să constea din alimente alcalinizante.

Alcalinitate neutralizeaza şi elimina acidul inutile din organism. Prin consumul de alimente care sunt în mod natural alcalinizante, nivelul de pH-ul in organism este adus din nou la un nivel predominant alcalin, ceea ce este normal şi necesar. În general, toate fructele şi legumele vor oferi corpului o mare doza de alcalinitate, neutralizand excesul de acid în corp şi să restabilind sănătatea optimă. Trebuie renuntat la consumul de alimente care produc acid cum ar fi carnea, produsele de origine animală, fructele de mare, alcoolul, produse lactate şi produse alimentare procesate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page