ECONOMICLocal

Salariul minim crește de la 1 octombrie 2023!

Marcel Boloș a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cu cât va crește salariul minim de la 1 octombrie, în urma discuțiilor din Coaliție.

„Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare.

În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei”, a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Întrebat dacă poate confirma această creștere a salariului minim, începând cu 1 octombrie, Marcel Boloș a declarat:

”Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat, inclusiv prin programul de guvernare, la momentul la care Guvernul Ciolacu și-a început mandatul”, a spus ministrul.

Important de subliniat că, dacă salariul va crește, într-adevăr, la 3300 de lei, românii vor primi, în plus, în mână, doar 83 de lei, restul se vor duce către stat.

O nouă creștere de la 1 ianuarie, sub semnul întrebării

În ceea ce privește o nouă creștere a salariului minim, așa cum era vehiculat, Marcel Boloș susține că încă sunt discuții în coaliție.

”Cea de la 1 ianuarie (2024, n.red.), să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției. Vă dați seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie”, a afirmat Marcel Boloş.

Ministrul de Finanțe a confirmat și faptul că cel mai probabil va fi eliminată scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu.

„Da, era o dispoziţie tranzitorie. Aceşti 200 de lei erau daţi pe o perioadă de un an de zile şi aici urmează să se ia o decizie finală cu privire la cei 200 lei pe care îi avem ca deducere din impozitul pe venit”, a mai spus el la Antena 3 CNN.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page