InternationalSport

România, locul 1 la Europenele de Juniori din Italia! Canotorii români, 3 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz! – FOTO

Lotul Național-Olimpic de Juniori al Federației Române de Canotaj a obținut 3 medalii de aur, 1 medalie de argint și 1 medalie de bronz în Finalele A ale Campionatelor Europene de Juniori de la Varese (Italia). România a participat cu 11 echipaje, însumând 43 de sportivi, și s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii de aur câștigate.

Prima medalie de aur a fost obținută în  proba de patru rame masculin (JM4-), de echipajul compus din Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Stefan Duncă. În Finala A de duminică, sportivii noștri s-au impus în fața echipajelor din Italia și Serbia.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru vâsle feminin (JW4x), prin echipajul format din Andreea Todirică, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Gradinaciuc și Ana-Maria Matran. Cele 4 sportive au dominat cursa și au reușit să se impună în fața Poloniei și Franței.

În proba de  8+1 feminin (JW8+), sportivele Narcisa-Florentina Magura, Andreea Petraș, Cosmina Alexandra Grigore, Iuliana Isabela Boldea, Beatrice Piseru, Denisa Cristina Ailincăi, Felicia Maria Mihai, Andra Elena Filote, Irina Lucia Andreea Despa s-au impus în fața celor din Italia și Ucraina, aducând României a treia medalie de aur.

Medalie de argint au câștigat juniorii din echipajul de dublu rame masculin (JM2-), compus din Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc și Iliuta-Leontin Nutescu. Sportivii noștri au urcat pe podium alături de echipajele din Serbia și Italia.

La Campionatul European de Canotaj Under19, medalia de bronz a fost câștigată de echipajul de patru rame feminin (JW4-), compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Andreea Ioana Serban, Georgiana Blanariu și Elena Silvia Mocanu. Sportivele au urcat pe podium alături de echipajele din Italia și Franța.

Locul 4 în Finala A pentru echipajul de dublu rame feminin (JW2-), compus din Valentina Amalia Azoitei și Andreea Nicoleta Dinu, și locul 6 în Finala A a probei de simplu vâsle feminin (JW1x) pentru Bianca Camelia Ifteni.

La 8+1 masculin (JM8+), sportivii Nicolae Victor Sorescu, Tinel Nicusor Muresan, Marius-Ionel Bodnar, Petru Andrei Ciornei, Constantin Flocea, Sergiu Anfimov, Antonel Avacaritei, Stefan Bogdan Moales și Alexandru Nedelcu au încheiat cursa din Finala A tot pe locul 4.

„Am început cu dreptul sezonul competițional! Ocupăm locul 1 pe națiuni la Campionatele Europene de Canotaj Under19 de la Varese. Chiar și în aceste momente dificile pe plan mondial, sportivii noștri au luptat pentru a-și dovedi valoarea. Îi felicit pe sportivii din Lotul Național-Olimpic de Juniori pentru realizările din acest weekend.

Ca de fiecare dată, țin să le mulțumesc antrenorilor care descoperă aceste noi talente, cluburilor de la care sportivii provin și, foarte important, părinților care îi susțin în viața sportivă. Știu că nu le este ușor și, tocmai pentru acest lucru, merită și mai multă apreciere.

Mulțumiri speciale pentru susținere și către Ministerul Tineretului și Sportului și COSR. Aceste rezultate se datorează și susținerii pe care o avem din partea partenerilor Federației Române de Canotaj, care au înțeles că sportul de performanță are nevoie de suport pe termen lung – Herbalife, Negro 2000, Construcții Erbașu, Onyx Fitness Club, IBB-HIB, Unicredit, Maestro, Fiterman Pharma, Ciga Energy, Sano Vita, Apa Bucovina, Regina Maria, Fundația Țiriac, Țiriac Auto, Ford România, ProNatura și Apele Române”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

În proba de dublu vâsle feminin (JW2x), Gabriela Tivodariu și Bianca Elena Draghici au încheiat cursa din Finala B pe locul 3 și ocupă poziția 9 în clasamentul general.

La patru vâsle masculin (JM4x), Dragos Valentin Peia, Silviu-Marian Dumitru, Marian Gabriel Guia și Bogdan Murariu au încheiat cursa din Finala C pe locul 1. Se clasează astfel pe locul 13 general.

În Finala C a probei de dublu vâsle masculin (JM2x), Ovidiu Cristian Badea și Alin Vasile Buzdugan, au terminat cursa pe locul 2. Ocupă astfel locul 14 în clasamentul general.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button