AdministratieLocalSanatate

Reparațiile capitale la Spălătoria Maternității Botoșani au fost finalizate. Investiție de peste 1,6 milioane de lei – FOTO

Reparațiile capitale la Spălătoria Maternității Botoșani, finanțate din bugetul propriu al 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻, au fost finalizate.
În valoare de peste 𝟭,𝟲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶, lucrările au adus Spălătoria la standardele actuale. De asemenea, Spitalul Județean a asigurat din venituri proprii dotarea spălătoriei cu obiectele de inventar necesare funcționării: mese de lucru, rafturi pentru lenjerie, obiecte de mobilier, vestiare.
„Redeschiderea spălătoriei la Maternitate este foarte importantă, mai ales că se adresează unui sector al sistemului sanitar care necesită o atenție specială. Vom continua investițiile în sistemul sanitar botoșănean, pentru că am pus sănătatea pe primul loc. Numai în acest an am finalizat sau avem în curs de execuție investiții de peste 𝟴 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶”, a declarat Doina Federovici, președintele  Consiliului Județean Botoșani.
Lucrările au vizat:
-Reparații capitale la laboratorul din corpul central al Spitalului;
-Amenajare și montare CT performant, de 128 de slide-uri;
-Realizare branșament electric pentru sectorul imagistic;
– Reparații capitale la Spălătoria Maternității;
– Devierea de utilități în vederea demarării construirii noului Ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi.
„Toate acestea se adaugă lucrărilor efectuate pe parcursul anilor 2021 și 2022, când din fonduri europene și fonduri proprii s-au realizat lucrări la secțiile de infecțioase copii și adulți și s-au recuperat, din fondurile europene, 𝟮 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 cheltuite în timpul pandemiei de Covid.
Din fonduri europene și bugetul propriu al Consiliului Județean am modernizat UPU și Ambulatoriile de specialitate la Maternitate și Pediatrie, lucrări care împreună se ridică la aproximativ 𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼.
𝗦𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝗲 𝗼𝗽𝗿𝗲𝘀𝗰 𝗮𝗶𝗰𝗶!
Am atras fonduri din 𝗣𝗡𝗥𝗥 pentru reabilitarea energetică a Maternității și a Blocului Alimentar al Spitalului, proiecte care se ridică la 𝟳 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼, inclusiv cofinanțările asigurate de Consiliul Județean. Din fonduri guvernamentale, prin CNI, au început lucrările de construire a Laboratorului de microbiologie și suntem în faza realizării proiectului tehnic pentru construirea Ambulatoriului de specialitate și spitalizare de zi, precum și a celui pentru modernizarea Secției de Oncologie. Sunt investiții care se vor ridica la peste 𝟮𝟬 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼”, a conchis Doina Federovici.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page