Sport

Reacția lui Bogdan Andone după ce FC Botoșani a suferit a 3-a înfrângere consecutivă în Liga 1 cu „U” Cluj

Bogdan Andone, antrenorul ultimei clasate din Liga 1, FC Botoșani, a transmis un mesaj optimist după ce echipa sa a pierdut împotriva Universității Cluj, 0-1, și a ajuns la a treia înfrângere consecutivă în campionat.

Chiar dacă „lanterna roșie” a primului eșalon are doar 20 de puncte și se află la 7 „lungimi” de FC Voluntari (ocupanta locului 14 de baraj), Andone a negat că el și elevii săi ar fi resemnați în privința retrogradării grupării moldave.

Bogdan Andone își păstrează optimismul

Tehnicianul a subliniat că echipa sa trebuie să dea tot ce are mai bun în ultimele 10 jocuri din campionat (ultima etapă din sezonul regular și cele 9 dueluri din play-out) și că orice este posibil până la terminarea sezonului.

„A fost un meci foarte dificil. Am întâlnit un adversar cu experiență foarte mare, atât la nivelul jucătorilor, cât și la nivelul băncii tehnice. S-a văzut stilul italian al lor. Au jucat pragmatic, și-au creat o situație de gol și au marcat.

Nu se pune problema resemnării. Dacă m-aș fi resemnat, n-aș mai fi fost aici, valabil la fel și în cazul jucătorilor. Într-adevăr, e apăsătoare poziția, nu te simți confortabil. Poate de aceea în unele momente ale jocurilor avem și momente de joc mai puțin bune sau confuze.

E de înțeles, văd și la alte echipe aceste momente în timpul jocului, la noi cu atât mai mult. Am mare încredere și sunt convins că băieții au aceeași încredere.

Mai avem 10 jocuri și trebuie să scoatem puncte. E posibil absolut orice. La fel cum am pierdut ultimele trei jocuri la limită, la fel putem câștiga următoarele trei jocuri și poate o să fim pe loc de baraj.

Sunt mulțumit de modul în care jucătorii se antrenează. Înțeleg și frustrările lor, mai ales după punctele pierdute în finalul jocului două meciuri la rând.”, a declarat Bogdan Andone, la conferința de presă de la finalul meciului.

Credința, sursa de motivație a lui Bogdan Andone

El a admis posibilitatea de a avea o retrogradare în CV, însă credința în succes îi oferă motivație.

„Este posibil să am o retrogradare în CV, dar mă motivează credința. Chiar cred că tărie că acest club se poate salva. Cred cu tărie pentru că toți oamenii din club, toți oamenii din oraș, inclusiv grupul care patronează echipa și patronul în sine, fac tot ce depinde de ei pentru a se salva”, a adăugat Bogdan Andone.

”U” Cluj a învins FC Botoșani, scor 1-0, în etapa a 29-a din Liga 1, grație golului marcat de Daniel Popa în minutul 21. „Șepcile roșii” au urcat pe locul 6 de play-off, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page