InfractionalLocal

Razie de amploare a polițiștilor în municipiul Botoșani. 19 persoane au fost duse la audieri

În zilele de 17 și 18 februarie, în intervalul orar 06:00 – 14:00 și 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani cu sprijinul celor din cadrul subunităților de poliție și a Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroul de Poliție Transporturi și jandarmi au organizat o razie pe raza municipiului Botoșani și a secțiilor de poliție arondate, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

Astfel, forțele de ordine au legitimat peste 800 de persoane, 90 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi depistate bunuri interzise la deținere, iar 19 persoane au fost conduse la sediul poliției.
Totodată, au fost dispersate 30 de grupuri formate din persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

De asemenea, 51 dintre persoanele depistate au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 12.700 de lei, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În același context, au fost aplicate 348 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 260.000 de lei, pentru: abateri la regimul rutier, 308 sancțiuni, în valoare de 120.000 de lei; pentru nerespectarea obligației de a utiliza casele de marcat electronice, 4 sancțiuni în valoare de 27.000 de lei; pentru nerespectarea legislației privind paza obiectivelor și a bunurilor, 18 sancțiuni în valoare de 65.000 de lei; pentru nerespectarea codului fiscal, 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei.

Totodată, au fost testate cu aparatul etilotest, aproximativ 200 de persoane, două dintre acestea fiind depistate sub influența alcoolului și au fost reținute 17 permise de conducere.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 4 infracțiuni, respectiv tăinuire, contrabandă, deținere de droguri de risc, Conducere fără permis

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page