actualitatesocialStiri

Raed Arafat explică de ce nu se iau în considerare testele de anticorpi pentru accesul în restaurante și la evenimente

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat la DigiFM de ce testele de anticorpi, care să ateste trecerea prin boală, nu sunt luate în considerare pentru accesul la anumite activități, așa cum se întâmplă cu certificatul de vaccinare sau cel care atestă, în baza documentelor medicale, că o persoană a avut COVID. Riscul de falsificare este foarte mare, a spus el.

Acest lucru nu este luat în considerare nici în Europa, nu doar la noi”, a spus Arafat.

S-a decis că sunt trei variante: testat, trecut prin boală oficial și vaccinat. A parta variantă, să meargă lumea să facă test care să spună că ai anticorpi nu este aplicată nicăieri. Îmi pare rău, sunt convins că toată lumea va avea anticorpi după asta”, a continuat el.

Întrebat despre situațiile în care unii oameni au avut COVID, dar nu au declarat acest lucru la Direcțiile de Sănătate Publică, oficialul a spus: „Știm acest lucru, dar testul de anticorpi nu se ia în considerare. Toată lumea va avea anticorpi. Dacă noi am fost în stare să vaccinăm la chiuvetă, vă asigur că dacă te duci undeva, vei obține hârtia că ai anticorpi”.

Întrebat dacă există temerea că vor fi obținute teste de anticorpi false, Arafat a răspuns: „Fără nicio discuție. Așa cum s-au obținut certificate de vaccinare false. Cunoașteți povestea tânărului de la Sibiu care a recunoscut, din păcate înainte să decedeze, că are certificat de vaccinare fals”.

digi24.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page