social

Punctele vamale din Botoșani, în continuare aglomerate. Spații de cazare ocupate la capacitate maximă

Polițiștii de frontieră, pompierii, jandarmii și polițiștii continuă să fie alături de cetățenii ucraineni, 24 din 24 de ore. La cele două Puncte de Trecere a Frontierei Rădăuți Prut și Stânca, controlul de frontieră la intrarea în țară se derulează cu operativitate.

„În ultimele ore, punctele de trecere a frontierei nu au mai fost așa aglomerate, deoarece voluntarii moldoveni, dar și români, transportă peste graniță grupuri de cetățeni ucraineni, în mod organizat. Odată ajunși pe teritoriului României, aceștia sunt preluați de către pompieri, angajați ai primăriilor din zonă, dar și de voluntari, care le pun la dispoziție mâncare caldă, apă și alte produse de primă necesitate, cartele telefonice preplatite cu acces la rețelele ucrainene, transport și cazare”, a transmis Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU).

Cele patru încăperi puse la dispoziție de Școala Gimnazială nr. 1, sunt ocupate, permanent, la capacitate maximă. După ce primesc mâncare caldă și apă, sunt transportați de voluntari români la locuri de cazare puse la dispoziție de autorități și reprezentanți ai societății civile.

Tot pentru a ajuta cetățenii ucrainieni, în baza bunei cooperări cu polițiștii de frontieră moldoveni, s-a stabilit ca atunci când în Punctul de Trecere Costești sunt mai multe persoane care au nevoie de transport, microbuzul ISU Botoșani să le preia și să le aducă în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca. Astăzi, un prim transport a avut loc în urmă cu puțin timp, fiind aduse 20 de persoane, 13 adulți și 7 copii. Acestea urmează să fie transportate la locurile de cazare puse la dispoziție de autorități.

Pentru orice fel de informații legate de cazarea cetățenilor ucraineni, donații, solicitări de sprijin, pot fi apelate non-stop următoarele numere de telefon: 0756192737, 0756131398 și 0756055591.

Platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” funcționează un grup de coordonare a acțiunilor societății civile, mediului privat, organizațiilor naționale, internaționale și instituțiilor guvernamentale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page