Politic

PSD Botoșani: Rușine pentru campania murdară a candidaților liberali! – FOTO

Solicităm public contracandidaților să oprească astfel de practici ilegale. Solicităm organelor competente să se sesizeze pentru a constata și a sancționa practicile ilegale ale contracandidaților liberali. Legea electorală prevede că este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale prin lansarea, afişarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip și este sancţionată cu amendă de la 1.400 lei la 2.000 lei. Să le fie rușine liberalilor pentru astfel de manifestări disperate de a manipula și de a obține voturi de la botoșăneni. Am transmis mai multe plângeri la BEM, BEJ și BEC, poliție pentru încălcarea legislației electorale de către candidații liberali”, au transmis social-democrații.

Reprezentanții Organizației Județene a social-democraților au completat că dincolo de masca omului venit din afara politicii, candidatul liberal pentru președinția Consiliului Județean Botoșani a avut cea mai murdară campanie electorală dintre toți candidații pentru această funcție. În timpul campaniei electorale a fost chemată de mai multe ori poliția pentru că liberalii au tocmit agitatori pentru a crea scandal la întâlnirile electorale organizate de social-democrați în mai multe localități din județ. Iar agitatorii au fost mereu însoțiți de un cameraman pregătit să surprindă o eventuală reacție nepotrivită din partea celor provocați la scandal. Candidatul liberal a cumpărat spații mari în presa centrală pentru a duce un război murdar împotriva candidaților noștri. În permanență candidatul liberal pentru CJ a atacat-o, a provocat-o și a jignit-o pe doamna președinte în exercițiu a Consiliului Județean, deși aceasta nu candidează pentru un nou mandat. Iar când aceasta l-a refuzat politicos, a reacționat cu și mai multă furie și răbufniri. A refuzat public să semneze pactul propus tuturor candidaților pentru continuarea proiectelor cu finanțare europeană care se află în derulare în județul Botoșani. Și nu în ultimul rând, a refuzat propunerea de a renunța la disputele politice și de a pune alături de soluțiile noastre și soluțiile sale pentru dezvoltarea județului În final noi cu soluțiile, iar liberalii cu scandalul și cu provocările”, au subliniat social-democrații.

Social-democrații au anunțat astăzi că liberalii din Botoșani prin publicația locală Vocea Botoșani au continuat campania electorală în ziua de sâmbătă 8 iunie, cu toate că perioada de campanie s-a încheiat. Botoșăneni din mai mult localități din județ au fost sunați de Vocea Botoșani și îndemnați să voteze cu candidații liberali. De asemenea, candidatul liberal la funcția de președinte a Consiliului Județean a transmis mesaje și a promovat postări pe rețelele de socializare pentru a îndemna la vot în favoarea sa, cu sloganuri și mesaje folosite în perioada de campanie, sâmbătă 8 iunie, inclusiv astăzi 9 iunie.

Prin continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei electorale se înţelege afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip, difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate, cu excepţia celor deja amplasate în timpul campaniei electorale, precum şi sfătuirea alegătorilor la sediul secţiei de votare şi în afara localului secţiei de votare, până la o distanţă de 500 de metri, să voteze sau să nu voteze anumite partide, alianţe sau candidaţi independenţi, după data de 8 iunie, ora 7:00, până la încheierea votării coform deciziei BEC nr.162H din 24.05.2024.

La acest comunicat am atașat dovezile privind încălcarea legislației electorale de către liberali, dovezi transmise și autorităților competente.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page