ECONOMIC

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie

Preţurile la energie electrică şi gaze naturale vor fi plafonate timp de un an, începând cu 1 aprilie, potrivit Ordonanţei de Urgenţă aprobată ieri de Guvern. Măsura se aplică atât consumatorilor casnici, cât şi celor industriali.

Clienţii casnici care nu consumă mai mult de 100 de kilowaţi lunar vor plăti un tarif de maximum 68 de bani pe kilowatt cu TVA inclus, însă dacă consumul lor va fi până în 300 de kilowaţi, preţul final facturat va fi de cel mult 80 de bani pe kilowatt.

Potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă adoptat de Guvern, clienţilor noncasnici li se va aplica un tarif de până la un leu pe kilowatt, spunea premierul Nicolae Ciucă, precizând, totodată, că în ceea ce priveşte gazele naturale, clienţii casnici vor plăti maximum 31 de bani, iar cei noncasnici, nu mai mult de 37 de bani pe kilowatt.

Am luat toate aceste măsuri astfel încât să continuăm cu programul şi măsurile guvernamentale pentru a putea proteja cetăţenii, pentru a stimula economia şi a proteja locurile de muncă. Concomitent, la nivelul Ministerului Energiei se iau măsuri pentru tot ceea ce înseamnă identificarea de surse noi de energie şi, de asemenea, pentru identificarea de surse noi de aprovizionare cu gaze naturale”, a spus Nicolae Ciucă, citat de RadioIași.ro.

Această schemă ce plafonează preţurile la energie electrică şi gaze naturale va fi aplicată de la 1 aprilie până la 31 martie anul viitor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page