Local

Preot nou la Capela Penitenciarului Botoșani – FOTO

În Penitenciarul Botoșani a răsunat joi rugăciune de mulțumire. A răsunat bucuria a 18 ani de slujire pe care părintele Florin Lucian Marcu i-a dedicat deopotrivă colegilor săi, dar mai ales celor custodiați aici, într-un loc în care rugăciunea și iertarea sunt atât de râvnite de sufletele rătăcite.

Dorința sa de a face lucruri pline de frumos l-a ajutat să se dedice tuturor și chiar să schimbe destine. Mărturie stă prezența celor care, odată plecați din penitenciar, s-au reîntors în această zi doar pentru a aduce mulțumire dedicării părintelui pentru schimbare, pentru îndreptare.

Și pentru că misiunea nobilă a păstoririi ostenitorilor acestei unități, precum și a celor aflați în custodie trebuie să continue, preotul Sergiu Brașoveanu se alătură echipei instituției penitenciarului, pe un traseu dedicat slujirii, al modelării în spiritul credinței în Dumnezeu și al moralei creștine.

Într-un cadru cu totul deosebit și înălțător, vicarul administrativ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preot dr. Marian Timofte, protopopul Petru Fercal și inspectorul eparhial Răzvan-Petru Aonofriesei-Puiu au oficiat slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de preoți.

Apreciind întreaga carieră și dedicarea sa pe calea credinței, ÎPS a rânduit acordarea Crucii Sfântului Iosif cel Milostiv părintelui Florin Lucian Marcu. De asemenea, pentru a răsplăti munca și dăruirea pentru a înfăptui lucruri bune, această distincție a fost acordată și comisarului șef Dumitru-Daniel Pînzariu, directorul Penitenciarului Botoșani.

Colonelul în rezervă Dan-Gheorghe Brehuiescu a fost și el apreciat cu această distincție, în calitatea sa de fost director al acestui penitenciar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page