Local

Pregătire profesională a noilor polițiști botoșăneni

Polițiștii absolvenți ai școlilor de poliție – promoția aprilie 2024, repartizați la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoșani au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea Biroului de Pregătire Profesională.

 

Elementele de teorie au fost îmbinate cu situații de instruire practică, în sesiuni susținute de ofițeri specialiști pe diferite domenii (ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, criminalistică, poliție transporturi), acestea fiind completate cu secvențe de activitate practică la diferite structuri, sub îndrumarea polițiștilor cu experiență.

 

În acest mod, cei 22 de polițiști aflați în perioada de tutela profesională și-au completat cunoștințele și și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori.

 

Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având ca țintă finală furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate.

 

Pregătirea tinerilor polițiști a fost desfășurată, cu prioritate în domeniul conducerii auto defensive, dar și pe alte paliere – instrucția tragerii cu armamentul din dotare, pregătire fizică și autoapărare și tactică polițienească, sub îndrumarea ofițerilor din cadrul  Biroului de Pregătire Profesională.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page