Local

Pompierii s-au întâlnit cu elevii și cadrele didactice ale Grupului Școlar “Ștefan Luchian” Ștefănești – FOTO

Despre siguranță au vorbit pompierii botoșăneni, astăzi, cu elevii și cadrele didactice ale Grupului Școlar “Ștefan Luchian” Ștefănești.

Le-au explicat ce se poate întâmpla dacă se joacă cu focul ori în apropierea panourilor sau cablurilor de electricitate. Pirotehnicienii i-au sfătuit să nu atingă muniția rămasă neexplodată, în timp ce inspectorii de prevenire le-au arătat cum să folosească un stingător.

Modul în care trebuie să se comporte înainte, pe timpul sau după producerea unui cutremur, incendiu, inundație sau alte situații în care viața este pusă în pericol, a fost un alt subiect abordat.

Părinții au fost sfătuiți să-și supravegheze copiii în permanență și să nu lase la îndemâna lor chibrituri, brichete sau lumânări aprinse.

Elevii au fost foarte interesați și despre modul cum funcționează autospeciala de descarcerare, cea pirotehnică și hidroperforare și au vrut să afle pentru ce se folosește fiecare accesoriu.

Toți participanții au primit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” , „Nu tremur la cutremur” „Viziune 2020”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!”.

Activitatea a fost organizată în cadrul “Săptămânii Protecției Civile “, cu sprijinul Primăriei Orașului Ștefănești, a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ștefănești și unității de învățământ.

Vă reamintim că, sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, până pe 4 martie a.c., la nivelul județului Botoșani vor fi organizate o serie de acțiuni de informare și educare preventivă și exerciții de evacuare, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență.

Mâine, ne vom întâlni cu locuitorii orașului Darabani, între orele 10:00 -14:00, în fața Casei de Cultură.

Tot mâine, preoții care slujesc în bisericile din județ vor transmite participanților o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale. Activitățile se vor desfășura pentru a marca „Ziua educației preventive în lăcașurile de cult”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page