Local

Polițiștii lansează a IX-a ediție a programului ,,Şcoala Siguranţei Tedi”

Poliţia Română este partener în programul educaţional naţional ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, prin intermediul căruia elevii de clasa I îşi însuşesc informaţii utile pentru siguranţa personală. La nivelul judeţului Botoşani, în anul şcolar 2023-2024, în program s-au înscris 33 clase de elevi.

Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ-educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar  TEDI asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.

Activităţile se desfăşoară pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Şcoala Siguranţei Tedi. Toate informaţiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro.

În data de 24 noiembrie 2023, poliţiştii de prevenire au lansat ediţia a IXa  a programului alături de elevii claselor primare din cadrul Şcolii Gimnaziale Mihai Eminescu Ipoteşti  şi ai Şcolii Gimnaziale ,,Ştefan cel Mare” Botoşani.

Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stradă, când sunt pietoni, când se deplasează cu bicicleta sau când sunt pasageri în maşină/ microbuz şcolar, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Poliţiştii au abordat subiecte diverse şi au adresat recomandări cu privire la modalităţile de prevenire a conflictelor, a dispariţiilor de minori, precum şi cu privire la siguranţa personală şi siguranţa pe internet.

Activităţile în cadrul acestui proiect vor continua pe parcursul intregului an şcolar.

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page