Educatie

Polițiștii botoșăneni alături de copii

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost în vizită, în această săptămână, la Grădinița cu program prelungit nr. 22 Botoșani, Școala Gimnaziala nr. 1 Lunca și Școasla Gimnazială nr. 3 Zlătunoaia, unde au desfășurat activități de informare și prevenire și le-au prezentat copiilor autospecialele de poliție.

 

Polițiștii le-au prezentat copiilor regulile de circulație și importanța respectării acestora  pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere nedorite.

 

Într-o modalitate interactivă, cei mici s-au familiarizat cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație, fiindu-le explicată semnificația și importanța fiecăruia, precum și modul de funcționare al semaforului pentru pietoni și pentru mașini.

 

Prin intermediul jocului, copiii au învățat cum trebuie  să se asigure la traversarea străzii și care este modalitatea corectă de a traversa, precum și obligațiile pe care le au când strada este prevăzută cu semafor electric.

 

În cadrul activității, cei mici au avut acces în interiorul autospecialelor de poliție rutieră și au putut să acționeze semnalele acustice și vizuale al autospecialelor de poliție.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page