Educatie

Polițiștii botoșăneni, activitate cu părinții și elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Călărași

În 06.03.2024, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au susținut activități preventive adresate atât părinților, cât și elevilor Scolii Gimnaziale Nr.1 Călărași.  Sesiunile de informare au cuprins  teme precum: prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice, prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri sau prin trafic de persoane, precum şi răspunderea penală a minorilor.

 

La activități au participat  110 elevi și 40 de părinți/reprezentanți legali ai acestora. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive”  venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

 

Totodată, au fost oferite informaţii pentru sensibilizarea şi conştientizarea  elevilor expuşi riscului de a deveni victime ale consumului sau traficului de droguri, ale traficului de persoane, precum şi cu privire la implicaţiile acestor fenomene infracţionale.

 

De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

 

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2024, elevii  precum și părinții/reprezentanții legali ai acestora, reprezentând grupurile țintă ale activităților preventive.

 

Astfel de activităţi vor fi desfășurate și în alte unităţi şcolare din judeţ.

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page